Vrijwilliger worden

Heeft u belangstelling om één van onze 25 vrijwilligers te worden? Of wilt u meer weten wat het betekent om vrijwilliger bij het Info Spreekuur Houten te zijn?
Neem dan contact op met Frans van Heerden (de voorzitter) via infospreekuur@het.nl of 06-51742268.

  • Voor welke activiteiten word ik ingezet? Er zijn verschillende opties. U kunt meedraaien bij het inloopspreekuur op woensdagavond en/of vrijdagochtend en het invullen van belastingaangiftes. U kunt zich ook richten op de thuisadministratie, waarbij u klanten bij hen thuis helpt bij het op orde brengen van de administratie. Of u doet beiden. Dit hangt af van uw eigen wensen en (tijd-)mogelijkheden.
  • Hoeveel tijd kost het? Dat is moeilijk in te schatten. Het hangt er van af hoeveel tijd u er maximaal aan wilt besteden. U kunt dat zelf aangeven. De inloopspreekuren zijn 2x per week en duren 1,5-2 uur per keer. U kunt zelf aangeven hoe vaak per maand past. Per inloopspreekuur zijn er 4 vrijwilligers aanwezig.
    Hoe lang een thuisadministratietraject duurt, hangt af van de vraag van de klant. U spreekt zelf met een klant af welk tijdstip het beste past om langs te komen.
  • Heb ik specifieke kennis nodig? Dat is geen vereiste. Door mee te draaien op het inloopspreekuur krijgt u snel door wat de vereiste basiskennis inhoudt. Er zijn ook mogelijkheden om cursussen te volgen.